Με τον ερχομό ενός μωρού ουσιαστικά αλλάζουν τα πάντα και μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι το έχουν βιώσει. Πάμε να δούμε τις κυριότερες αλλαγές στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού:

Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος: χωρίς αμφιβολία πρόκειται για την πρώτη και άκρως αναμενόμενη αλλαγή. Ο διαθέσιμος χρόνος για εξόδους και γενικότερη δική σας ψυχαγωγία εκμηδενίζεται, αφού όλα κινούνται στον αστερισμό του μωρού.

Στην άκρη οι προσωπικές ανάγκες: παρεμφερής αλλαγή με την προαναφερθείσα, αφού πρακτικά οι δικές σας ανάγκες περνούν σε δεύτερη (αν όχι τρίτη) μοίρα.

Θα πρέπει να συμβιβαστείτε με πιο απλά πράγματα για να νιώσετε όμορφα στην καθημερινότητά σας.

Ξεχάστε τον ύπνο: αυτό αφορά κυρίως τις μανούλες εξαιτίας του θηλασμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι μπαμπάδες μένουν ανεπηρέαστοι.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο σύγχρονος μπαμπάς σηκώνεται από το κρεβάτι τη νύχτα για να ηρεμήσει το βρέφος ή έστω να βοηθήσει όπως μπορεί τη σύντροφό του.

Παραμελημένος σύντροφος: ένα κλασικό παράπονο των αντρών είναι ότι από τη μέρα που γεννάει η σύντροφός τους, εκείνοι νιώθουν παραμελημένοι συναισθηματικά.

Δεν είναι κάτι που γίνεται ηθελημένα, απλά η μανούλα δίνει όλο της το είναι στο παιδί.

Κάμψη στην ερωτική ζωή: το πρώτο διάστημα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει σεξουαλική επαφή, όμως σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται μειωμένη ερωτική διάθεση και στη συνέχεια από κάποιον εκ των δύο συντρόφων.

Πηγή: mother.grΠηγή