Ένα μωρό έχει ανάγκη από συγκεκριμένα πράγματα στο κομμάτι της καθημερινής του φροντίδας, απλά υπάρχουν και κάποια σημεία προσοχής για τους γονείς. Πάμε να δούμε τα κυριότερα:

Κανονικά πρέπει να το κάνετε μπάνιο σε καθημερινή βάση. Αν όμως δείχνει να μην το απολαμβάνει, τουλάχιστον κάντε του τοπικές πλύσεις στην ευαίσθητη περιοχή, τον ποπό και στα υπόλοιπα σημεία του σώματος όπου μαζεύουν βρωμιά.

Όταν είναι να καθαρίσετε τα μάτια του μωρού, χρησιμοποιήστε βαμβάκι βουτηγμένο σε χλιαρό νερό, κινούμενοι από μέσα προς τα έξω και τη μύτη με μπατονέτα.

Για τις μασχάλες, τα δάχτυλα και το λαιμό μπορείτε να κάνετε τοπικές πλύσεις με ειδικό μωρουδιακό πανάκι επίσης με χλιαρό ή ελαφρώς ζεστό νερό.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται αν δεν έχει πέσει ο ομφαλός, καθώς δεν πρέπει να βραχεί. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καθαρίσετε με βαμβάκι και οινόπνευμα την περιοχή γύρω από αυτόν.

Στην περίπτωση καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής της κόρης σας, οι κινήσεις θα πρέπει για λόγους υγιεινής να γίνουν από πάνω προς τα κάτω και όχι το αντίστροφο.


Τελειώνοντας τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι τελείως στεγνό πριν του φορέσετε τα ρουχαλάκια του. Αν μείνει βρεγμένο το δέρμα, υπάρχει κίνδυνος για σύγκαμα ή άλλα δερματικά.

Πηγή: mother.grΠηγή