Μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για ένα παιδί να φάει φρούτα και λαχανικά, όμως είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να τα εντάξετε ομαλά στο διατροφολόγιό του:

Το να συνοδεύονται κάποια γεύματα με σαλάτα είναι ο πιο απλός τρόπος «γνωριμίας» του παιδιού με τα λαχανικά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις επιλογές, μέχρι να καταλήξετε σε κάποια της αρεσκείας του. Στην αρχή και μέχρι να δείτε αν θα δυσανασχετήσει, να του βάζετε μικρές ποσότητες και σταδιακά να τις αυξήσετε σε ποσότητες που βοηθούν την ανάπτυξή του. Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι να εμπλουτίσετε κάποια μαγειρευτά φαγητά με λαχανικά.

Μπορεί τα ωμά λαχανικά να είναι η ιδανική επιλογή, όμως κι έτσι συνδυάζει πρόσληψη κρέατος και λαχανικών χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται. Δοκιμάστε να του κόψετε ένα φρούτο για απογευματινό σνακ ή, ακόμα καλύτερα, χτυπήστε διάφορα φρούτα στο μπλέντερ. Είναι γνωστό ότι στα παιδιά αρέσουν οι χυμοί. Και φυσικά, αναγκαία συνθήκη για να δεχτεί το μικρό σας να εντάξει φρούτα και λαχανικά στο διατροφολόγιό του είναι να βλέπει ότι πρώτοι εσείς τα καταναλώνετε και μάλιστα με ευχαρίστηση.

Πηγή: mother.grΠηγή