Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σταματήσει το μωρό σας το κλάμα. Πάμε να δούμε πότε και πώς μπορείτε να ηρεμείτε ορθολογικά το μικρό σας αγγελούδι.

Ο πρώτος τρόπος είναι να του δώσετε πιπίλα. Αρκετές φορές, αυτή και μόνο η κίνηση θα σταθεί αρκετή για να αποκαταστήσει την τάξη. Είναι πολύ εύκολο να τρέξετε κοντά του με το που ακούσετε το πρώτο κλάμα. Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση να είναι ένας τρόπος απλά να προσελκύσει το ενδιαφέρον σας, περιμένετε λίγο πριν επέμβετε για να καταλάβει ότι ορισμένες φορές μπορεί και πρέπει να ηρεμεί μόνο του. Αν υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι το κλάμα του μωρού σας έχει να κάνει με βιολογική ανάγκη ή άλλο θέμα που άπτεται της φροντίδας ή της υγείας του, είναι απαραίτητο να σπεύσετε τάχιστα κοντά του για να διαπιστώσετε τι ακριβώς συμβαίνει.

Τις μέρες που είναι γενικά ανήσυχο, μην το παίρνετε κατευθείαν αγκαλιά. Δοκιμάστε να παίξετε μαζί του, να του κάνετε αστείες γκριμάτσες ή να του πείτε καθησυχαστικά λογάκια και αν δεν πετυχαίνει τίποτα, τότε πάρτε το στα χέρια σας. Αν αρχίσει πάλι να γκρινιάζει, περιμένετε λίγο πριν γυρίσετε κοντά του. Επειδή δεν είναι πάντα εφικτό, ούτε γίνεται να ηρεμεί μόνο με την αγκαλιά σας, βρείτε ποια είναι τα αντικείμενα (όχι μόνο παιχνίδια) με τα οποία ηρεμεί και φροντίστε να έχουν μόνιμη θέση στην κούνια του.


govastiletoΠηγή