Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019, 07:20

Πολλοί γονείς έχουν έρθει αντιμέτωποι με το μοναχοπαίδι τους όταν εκείνο θέλει να αποκτήσει αδερφάκι και δεν γνωρίζουν τι να του απαντήσουν.

Συνήθως, η επιθυμία του μονάκριβού σας να αποκτήσει αδερφάκι δημιουργείται από τη ζήλια που νιώθει βλέποντας άλλα παιδάκια να έχουν αδερφάκια και ασυνείδητα θεωρεί ότι είναι πιο ευτυχισμένα. Είναι αυτονόητο ότι αν έχετε συμφωνήσει με το σύντροφό σας ότι δεν είσαστε έτοιμοι να αποκτήσετε δεύτερο παιδί, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάξετε τα πλάνα σας, ούτε να νιώσετε πίεση επειδή το ζήτησε το μοναχοπαίδι σας. Φροντίστε να βγάλετε με έξυπνο και διακριτικό τρόπο από το μυαλό του τη συγκεκριμένη σκέψη, χωρίς δηλαδή να ξεκαθαρίσετε ορθά-κοφτά ότι δεν έχετε καμία τέτοια πρόθεση επί της παρούσης.

Πείτε του, για παράδειγμα, ότι νιώθετε ευλογημένοι με εκείνο στη ζωή σας και έτσι απλά ενδέχεται να μην επανέλθει στο θέμα. Αν τυχόν δεν μπορείτε για αντικειμενικούς λόγους να τεκνοποιήσετε για δεύτερη φορά, εξηγήστε στο παιδί ότι υπάρχουν και οικογένειες όπως η δική σας οι οποίες είναι εξίσου ευτυχισμένες με ένα και μόνο παιδί.

Έτσι, δε θα το δυσαρεστήσετε με μια αποκάλυψη που δεν μπορεί λόγω ηλικίας να διαχειριστεί και ούτε θα έχει να περιμένει κάτι επί ματαίω.

Πηγή: mother.gr

govastileto.grΠηγή