Είναι μια κατάσταση που ιδανικά κανένας γονιός δε θέλει να βιώσει.
Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό, δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που το μικρό σας χτυπήσει στο κεφαλάκι του. Αρχικά, δε συντρέχει εκ προοιμίου λόγος ανησυχίας σε κάθε χτύπημα στο κεφάλι, οπότε μείνετε ψύχραιμοι. Τα περισσότερα από αυτά αντιμετωπίζονται με λίγο κρύο νερό ή παγάκια στο σημείο που χτύπησε. Μη νιώθετε ενοχικά σύνδρομα κάθε φορά που τυχαίνει να χτυπήσει το μωρό σας το κεφαλάκι του.

Δε σημαίνει ότι το παραμελείτε ή ότι είσαστε κακοί γονείς και απλά δεχτείτε ότι κι αυτά είναι στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα την περίοδο που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ανεπαίσθητο χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα ένα καρούμπαλο, θα πρέπει οπωσδήποτε να παρατηρήσετε σχολαστικά τη συμπεριφορά του μικρού σας τις επόμενες ώρες για να βεβαιωθείτε αν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή όχι.

Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αδιαθεσία, αλλαγή στη συμπεριφορά ή οτιδήποτε άλλο περίεργο, επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό για να κλείσετε ραντεβού. Καλύτερα να διαπιστώσει ο ειδικός ότι τα συμπτώματα δεν έχουν να κάνουν με το χτύπημα, παρά να αγνοήσετε τα σημάδια θεωρώντας από μόνοι σας ότι είναι κάτι περαστικό και να αποδειχθεί λάθος.

Πηγή: mother.grΠηγή